Choć co do pochodzenia tej potrawy nie ma źródła potwierdzającego jedna z wielu wersji, to co do stylu serwowania i smaku tej potrawy nie ma wątpliwości- jest to danie kuchni Indyjskiej. Potrawa jest bardzo popularna w Wielkiej Brytanii, a jej ostrość regulujemy ilością dodanego jogurtu naturalnego. By przygotować tę potrawę potrzebować będziemy kurczaka pokrojonego w kostkę, którego podsmażamy przez kilkadziesiąt sekund, by ten tylko lekko się zarumienił z jednej ze stron. Następnie kurczaka odstawiamy do innego naczynia. W misce mieszamy 2 łyżki przyprawy garam masala, łyżeczkę cukru, pół łyżeczki chilli, łyżeczkę kurkumy, łyżkę imbiru. Następnie na patelni z łyżką rozgrzanego oleju podsmażamy posiekaną w pióra cebulę, dosypujemy naszej mieszanki przypraw, dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Znowu dodajemy naszego kurczaka, który wchłonie całe bogactwo aromatu przypraw. Zaraz po kurczaku na naszą patelnię wędruje puszka pomidorów bez skóry. Całość mieszamy i czekamy aż powstały sos się nam zredukuje. Kolejnym krokiem jest dodanie od 1 do 4 łyżek jogurtu- w zależności od ostrości jaką chcemy uzyskać.   Tak otrzymane danie serwujemy z ryżem i posypujemy je drobno posiekaną kolendrą, która dodatkowo złagodzi i urozmaici smak.